Wie we zijn
Introductie LVP
In 1978 startte ir. Hein Lambert in Rotterdam zijn onderneming Lambert Venture Promotion BV. Wat begon als adviesbureau werd al snel een softwarehuis onder de naam LVP Microdienst toen bleek dat de klanten die hij adviseerde vooral geholpen wilden worden met werkende software.
Een breed scala aan pakketten zag het licht, van een ‘biggen’-programma tot een theaterreserveringspakket, en met klanten als een Goud- en zilver-juwelen groothandel tot de Nederlandse Reclasseringsverenigingen. Al snel ontstonden ook meer universeel toepasbare pakketten voor boekhouding, voorraad, project- en urenregistratie en database-management.
Hein werkte toen vooral met studenten van de TU Delft voor de ontwikkeling van de software, en gaf medewerkers die een bepaald verticaal marktsegment wilden ontwikkelen de mogelijkheid tot het drijven van een eigen onderneming. De eerste onderneming ontstond in 1987 voor het pakket Theares geleid door Francine Kragt, thans het succesvolle Ovatic van LVP Reserveringssystemen BV te Rotterdam.
In die tijd werd de software altijd samen met de hardware verkocht, waarvoor twee hardware-winkels geopend werden voor WANG- en Tandon-computers. Met de komst van grotere theaters als klant ontstond ook de behoefte aan een netwerkoplossing voor microcomputers (zoals de PC toen heette). LVP vond daarvoor in Californië een oplossing in de ‘Sunol’, zeg maar een NAS avant-la-lettre, waarmee LVP het eerste netwerk van parallel gekoppelde microcomputers in Nederland introduceerde. Tot dan toe waren daarvoor kostbare mainframes e.d. nodig.
AMIS - Accommodatie Management Informatie Systeem
In die tijd had de firma WANG computers geleverd aan meerdere gemeenten met een programma voor de verhuur van sportaccommodaties. De gemeenten haakten af en WANG vroeg in 1988 of LVP nieuwe software wilde ontwikkelen. AMIS was geboren.
Vanaf dat jaar maakte Annet Miedema haar start bij LVP. Samen met de LVP-ontwikkelaars bereikte zij dat de eerdere gemeenten met AMIS gingenwerken c.q. later alsnog in gebruik namen. Toen was AMIS nog een DOS-pakket. Vele klanten volgden, waaronder in 1991 het Beurs – World Trade Center, gemeenten Heerlen, Maastricht, Nijmegen, Enschede, Den Haag. Sommige klanten uit die tijd zijn tot vandaag bij LVP gebleven. De onderneming van Annet met AMIS werd in 1997 geformaliseerd tot een nieuwe BV, Compudienst/LVP. In 1991 verhuisde LVP van Rotterdam naar Oosterhout naar ‘Slotje Brakestein’ aan de Ridderstraat. In dit pand was ook het advieswerk van Hein Lambert gevestigd; het bood meer ruimte voor medewerkers en verloste hen van file- en parkeerproblemen.
Ticketverkoop Postkantoren
Intussen had in 1994 Mojo Concerts de verkoop van concertkaarten in handen gegeven van Postkantoren BV. Tot dan toe werden deze kaarten door VVV’s verkocht, met rijen wachtenden in slaapzakken voor de deur voor populaire concerten. Postkantoren wilde de loop naar de postkantoren intensiveren door de verkoop van deze kaartjes en vond in LVP en LVP Reserveringssystemen haar partner. Onder leiding van Eddie werd het systeem voor Postkantoren ontwikkeld, evenals later ook de online verkoop van de kaartjes. 10 jaar later, toen Postkantoren BV deze handel verkocht aan Ticketmaster kwam er een einde aan de samenwerking.
ISO Certificering
In 1995 verwierf LVP het ISO 9001 kwaliteitscertificaat. Dit was vooral belangrijk voor de verkrijging van de vertegenwoordiging van de AMPRO embedded PC104 computersystemen, industriële pc-gebaseerde computer-componenten met stapelbare uitbreidingsmodules, die door OEM fabrikanten in hun apparatuur ingebouwd werden. Bedrijven als Philips, Holland Signaal, Alcatel e.v.a. werden klant. Ook deze onderneming werd een aparte onderneming aanvankelijk onder Compudienst, en later onder LVP Industrial BV. Deze onderneming nam een grote vlucht en al na enkele jaren verwierf zij de Europese vertegenwoordiging van AMPRO en van vele andere ondernemingen die PC104-uitbreidingsmodules maken. Hiervoor werd een onderneming in Parijs geopend waar Hein en Annet twee dagen per week standplaats hadden. Het Europese logistieke centrum werd vanuit Nederland gerund, net als de tech support, in goede handen van Gert. In 2005 is de onderneming samen met ‘Slotje Brakestein’ van de hand gedaan.
LVP tot 2024
Na de industriële exercitie treedt Hein Lambert (71) in 2005 terug, en pakt Annet Miedema weer full time de draad op met Lamires/AMIS, waarvan de support en implementatie sinds 1998 professioneel gemanaged wordt door Peter. Inmiddels had de ontwikkeling niet stilgestaan. Rond die tijd was het DOS-pakket omgezet in een client/server systeem met een Java-client. Dit opende de weg voor ASP-configuraties waarbij LVP server en data van klanten konden hosten (SaaS avant-la-lettre), en voor het online reserveren van accommodaties door de huurders. Tot de dag van vandaag vertrouwen onze klanten klein en groot, waar onder diverse APG-fondsen en de gemeenten Amsterdam, Utrecht en Nijmegen, op de steeds innoverende Lamires/AMIS programmatuur en waarderen zij de vriendelijke, behulpzame en professionele ondersteuning, kenmerkend voor LVP.